MENGHITUNG HARI , BERAKHIR 2011 :')

hari demi hari ..
jam berdetik ..
waktu berlalu dengan pantas ..

tanpa disedari ..
harinie sudah pon masuk hari terakhir untuk tahun 2011 ..
31/12/11 ..
tarikh yang menunjukkan tahun 2011 bakal berakhir ..
maka akan datang hadirlah tahun 2012 ..  
harinie jugaklah syera going to hospital for e appoinment ..
macam tak percaya harinie kene INJECTION ..
err okayy ectly syeraa takut jugak ..
waktu duduk dalam wad tadi ..
syeraa akuii mmg nerveous giler ..
menggigil ketakutan ..
syera berdoa ..
memohon kepada ALLAH S.W.T agar kesakitan syera dikurangkan ..
di saat kne injection tuh ..
syera memeluk bantal seerat yang mungkin ..
ketakutan  ...
merintih syeraa kesakitan ..
lalu syera membuat satu hal iaitu ...
syera tak berhenti berdoaa meminta kepadaNYA ..
agar mengurangkan rasa sakit ini ..
alhamdulillah walaupon sakit , perit kne injection tadi tadi ..
ALLAH S.W.T makbulkan doa syera ..
kesakitan yang syera rase sedikit berkurangan ..
terima kasih YA ALLAH :')
and today jugak besday my twin sister ..
SAKINAH and SALIMAH ..
happy besdayy ya my twin sister ...
may Allah S.W.T bless you ..
n i hope u will get what you wishes ..
i feel so grateful have a sisters like them..
I LOVE MY SIS SO MUCH ^^
and tanpa disedari juga ..
i just only left one day before going to KUALA LUMPUR ..
to continues my study ..
sekejap jerh kan masa berlalu ..
after this mungkin syera jarang balik ke KUANTAN ..
hanya akan pulang jika ade urusan tertentu sahaja :)
2011 akan berakhir ..
masa yang berlalu tidak mungkin dapat undurkan lagi ..
kita mungkin tidak akan tahu
apa yang berlaku akan datang ..
kita mungkin tak tahu apa yang jadi untuk masa depan kita ...
tapi kita boleh merancang ..
merancang apa yang kita mahukan untuk masa depan kita ..
KENANGAN takan dilupakan ..
akan tetapi KEHIDUPAN harus diteruskan ..
ape AZAM baru korang untuk tahun 2012 nie ?
azam syera ..
syera nak stdy sampai syera berjaya ..
and hope akan score DEKAN
for the next semester till my end of studies ..
i wish i can get it ..
dear all my friends ...
tolong doakan kejayaan syera ye ..
and doakan kesihatan syera ye ..
thanks to all :')
syera beruntung sebab ramai kawan syera ..
sayang syera and bagi support kat syera ..
thanks again :)
love you all bebs :D






kehidupan manusia

aku nie ..
hanya manusia biasa ..
yang memnpunyai KELEBIHAN ..
dan KELEMAHAN ..
aku ...
seorang manusia biasa ..
sama seperti korang semua...
yang mempunyai perasaan..
 sayang ..
marah ..
sedih ...
gembira ...
cemburu ..
dan etc ..
setelah apa yang terjadi ..
pelbagai rase yang bergelumang dengan diri aku sekarang ...
aku pasti ..
masih ada lagi yang mendapat dugaan yang lagi HEBAT ..
ada lagi insan lain yang mendapat dugaan yang lagi mencabar dari aku bukan ..
aku pasti and aku percaya itu ..
kalau aku pon merasa dugaan yang aku terima nie terlalu berat ..
apatah lagi orang lain yang dapat dugaan yang lagi hebat dari aku kan ..
setelah lame aku berfikir ..
ALLAH S.W.T tak akan menguji hambaNYA melebihi kemampuan seseorang itu bukan ..
betul kan apa yang aku cakap ..
ALLAH S.W.T telah menentukan apa yang TERBAIK untuk hambaNYA ..
setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya..
mungkin kita sebagai hambaNYA ..
tidak nampak lagi apa hikmah untuk segala yang terjadi ..
tapi satu hari kita kan mengetahui apa hikmahnya kan ..
kalau hidup nie selalu indah ..
ia tak nama lah kehidupan kan ..
kalau tiada dugaan dalam hidup ..
tidak bermakna la sebuah kehidupan tu kan ..
ALLAH S.W.T memberi kita dugaan supaya kita dekatkan diri kita denganNYA ...
kerana hakikatnya sekarang ..
manusia sekarang semakin lupa pada penciptaNYA ..
bila susah baru mencariNYA ..
dan apabila senang ..
kita melupakanNYA ...
ALLAH S.W.T menguji kita ..
kerana DIA sayang pada hambaNYA ...
kerana DIA ingin hambaNYA mengingatiNYA ketika senang mahupun susah ..
and buat insan yang pernah aku kenali ..
aku mintak maaf atas segala keterlanjuran kata aku ..
atas segala kesilapan aku ..
bukan niat aku untuk melakukan semua ini ..
tapi aku terpaksa ..
bukan mudah untuk aku melakukannya ..
terlalu berat ..
terlalu perit untuk aku ..
aku tahu cara aku itu salah ..
aku tahu aku silap ..
and aku harap kau dapat maafkn aku ..
aku sedar akan kesilapan aku itu ..
maafkan aku ...
walaupun kita jauh ..
aku sentiasa mendoakan kebahagian kau ..
sentiasa mendoakan kesihatan kau ..
sentiasa mendoakan yang terbaik untuk kau ..
YA ALLAH ..
sekarang nie ...
aku redha dengan ketentuanMU ..
aku redha dengan apa yang jadi ...
aku dengan rela hati ..
mengikhlaskn hati aku ni ..
untuk terima segala dugaan yang ENGKAU berikan ...
aku yakin dan percaya ..
ENGKAU menjanjikan sesuatu yang terbaik dalam hidup aku ..
terima kasih YA ALLAH ..
sekarang ..
ape yang mampu aku lakukan ...
hanya berusaha , berdoa dan selebihnyaa aku bertawakal ..
aku cuma insan biasa ..
yang tak pernah lari dari kesilapan ...
dan sekarang ..
kesilapan itu lah mengajar aku erti kehidupan ..
pengalaman itulah ...
yang membuat aku ...
menjadikan kehidupan aku supaya menjadi yang lebih baik dari sebelum ..
ALLAH S.W.T dah menentukan jalan untuk kita ..
pilihan ada di tangan kita ..
terpulang pada kita samada nak pilih jalan itu atau sebaliknya ..
semuanya atas diri kita ..
walaupun betapa sukar ..
susahnyaa jalan yang kita pilih itu ..
yang penting ...
kita jangan mengalah ...
berjuanglah selagi kita boleh ..
berjuanglah kita dalam kehidupan nie selagi kita mampu ..
and berSABAR dalam setiap dugaan yang dihadapi ..
terima dengan ikhlas dah hati yang terbuka..
sesungguhNYA ALLAH S.W.T suka akan hambaNYA yang bersabar ..
yang baik itu datang dari ALLAH S.W.T ..
dan yang buruk itu datangnya dari kita sendiri
:)




#maafkan segala kesilapan and kesalahan aku ye
aku cuma insan biasa :')






going to mosque :) , terlalu banyak :'(

todayy syera gi masjid negeri sebab nak dgr ceramah ..
syera gi kat MASJID SULTAN HAJI AHMAD SHAH ..

even syera tak boleh solat tapi syera teringin sangat nak gi ceramah nie ..
sebab yang sampaikan ceramah arinie
USTAZ AZHAR IDRUS
..
ustaz antare yang the best la ..
so syera pergi dengan mama and abah arinie ...
pkol 6.30 macam tu kuar dari umah ...
sampai jeh kat masjid uh ..
syera duduk kat library jeh ..
mama plak g solat ..
so syera dok alone ..
yelah orang tak boleh nak solat kan ..
mne boleh jejak tempat solat ..
okay ...
syera excited sebab tak sabar nak dengar ceramah beliau ..
YA ALLAH ..
masa sampai masjid uh ..
memang ramai gilerr orang kot ..
tak pernah hayat masjid penuh macam tu sekali ..
terharu jeh syera tengok ..
tak kire usia datang jejak kat masjid negeri uh ..
dari yang muda smpai lah yang ke tua ..
seronok ...
sejuk jeh mata tengok...
macam macam gelagat orang ade tadi ..
syera nampak bapa mitahali tahu ..
due orang depa bawak baby masing masing ..
wife diorang gi solat maghrib dlu kot ..
comel sangat baby tuh ^^
okay pas solat maghrib tadi ..
ustaz pon sampaikan ceramah beliau ..
syera fokus laa nak dengar ..
lame tuh rase bengang plak ...
yelaaa ade ke budak budak kecik nie main lari lari dalam masjid ..
biaisng gilerr dgn kedengaran suara lunak diorang tuh ..
erhh rase nak lempang jeh .. !
adik adik kakak tahu adik adik nie excitted sangat tengok orang ramai kan ..
sebab tuh belaka buat perangai ...
boleh diam tak !
erhh pasal korang kakak tak dengar ape yang ustaz tuh cakap ...
dengar suare korang memekak jeh tahu !
korang engat nie playground ke ape?
haihh ..
geram betul ..
syera tahu laa diorang budak jeh ..
tah tah anak syera pon gitu nnti ..
tp agak laa ..
mak ayah pon satu jangan arh buat derk jeh ..
tengok laa sket anak korang --'
grr tension betul ..
sekali ternampak cik missrashy kita ..
then syera gi kat dye ..
last last syera fedup syera kelur dari masjid uh ...
syera jalan dengan cik missrashy kite nie ...
too cikmissrashy thanks sebab teman syera tady ! :')





kecewa yang aku rase :(

harinie hari yang syera tunggu dah pon tiba ..
apa yang syera tunggu ?
syera tunggu keputusan X-RAY n MRI yang syera buat ari sabtu lepas ..
hati syera rase berdebar ..
takot ..
sepanjang perjalanan ke Kuantan Medical Centre (KMC ) syera hanya berdiam ..
tiada sedikit lontaran suara pon dari syera ..
dalam kepala syera hanyalah keputusan itu ..
entah kenapa ...
masa tuhh syera rase
sedihh teramat ..
hiba...
pilu rase ....
seolah olah ..
ade bende bakal berlaku ..
apa yang syera rase tyme tuh ..
bermacm macam bnde ..
bermain dalam fikiran syera ..
sampai di KMC ..
syera terus pergi ke bilik doktor yang seharusnya syera amik keputusan itu ..
and apabila nurse memanggil nama NUR SYAHIRAH ..
dengan perlahan syera bangun and berjalan ...
takut untuk melangkah masuk ..
dan akhirnya syera beranikan diri untuk masuk ..
selangkah syera berada dalam bilik doktor itu ...
syera diminta duduk ..
tak smpi 2 minit syera duduk ..
doc memulakan tugasnya ...
dye cakap ' okay berdasarkan X-RAY n MRI ' yang ditengok ..
tulang awak yea mmg ade problem ' ...
mase tuh luluh hati syera dengar doc cakap camtuh ..
nak menitis air mata..
tp syera kuatkan hati n tahan air mata itu dari jatuh :'(
bla bla bla bla doc uh bercakap ..
selesai explanation doc tuh ..
syera diminta baring untuk dibuat pemeriksaan lagi sekali ..
hmph tyme tuh syera rase dah tak bersemangat ..
tuhan jeh tahu ape yang syera rase ..
after that ..
dah selesai semua ..
syera follow abah pergi pharmacy ..
pay the billing and take medicine ..
baru macam tuh dah kne RM 1000 lbeyy ..
tak campur laen lagi ..
okayy sgt mahal ..
sdeyhnyee rase ..
hmph !
tahlah syera rase down sgt skrg ..
hmph :'(
ecok syera gie PHYSIOTHERAPHY ...  
bulan nie syera kne buat 8 kali bnde tuh ....
hm alahai ..
down sangat rase ...
everything jadi kat syera sekaligus ..
dapat keputusan yang agak mengecewekan ..
terkena minyak panas ...
luke jari kelmarin bleeding lagi ..
satu lagi jari terhiris sebab pisau tajam akibat nak masak ..
gastrik ..
period pain ..
banyaknyee ..
sekaligus dapat rinie ...
hmphh ...
#dugaan ..
tuhan ..
syera harap syera boleh sembuh :(
tabahkan haty syera YA ALLAH ..
kuatkan haty syera untuk jalani semua nie :( 


harap tabah menjalani segala dugaan ini berseorangan :'(



first day working !

yeah arinie first day syera kje balik ..

syera kje kat mne ?
still tempat lame PETRONAS ..





hehs ..
tp yg beze skrg syera keje kat dalam office ..
syera tak buat dah keje kat luar ..
hee ..
first day working nie mmg laa seronok ..
sebab dapat jumpe teman teman lme ..
ahahaha ..
tp arinie macam tak semangat sangat keje ..
yelahh badan rase lemah semcam jeh ..
selseme laa ..
ouh rupe rupenyee demam ...
then tadi syera decide nak balik kol 6 p.m  ..
sebab tak larat ..
banyak gak kje td ..
tuh pon maseh tak siap ...
takpelah ecok masok keje ..
smbung uat keje yg tak siap tuh ..
even cuace tady agak mnggangu syera sket ..
tapi takpe ..
yes mmg sejuk sgt kan ...
tak tahan =='
butaway ...
IM HAPPY FOR TODAY ..
hee ..
that all for tonight !
by (:



thanks papa belanja kami makan ♥

today papa bawak kami kuar g makan ...
kitaorg g makan PIZZA jeh ..



kami g kUantan pArade jerr ...
tak kesahlah kat mne pon tempat uh ..
tp best laa sbb makan besar ngan family..
hehs ..
Seronok sangat arinie ...
lagi seronok kalau ade kao sayang ( najib
ahahah :)
nnti kita spent tyme mase same same ye hubby !
hehs kenyang gilerr kott makan td ..
sumpahh smpai senak perot ...
but thanks to my papa sbb blnjee ..
hehe ...
nie ade gmbar sket yg syera nak share ...



romantikk lah kan pak cik n mak cik syera :P


ahahha nie lagi laa :D



nie sepupu syera yang poyos tuh ahahaha >.<


hehs 2nd pizza yg syera makan ...



yummy yummy :D



biee tgk syg makan nie semangat nie tau ahahhaha >.<



we are cousin hehs :)



happy familyyyy ... ;)



nie family belah pahang ..
tp nie baru half ..
ade yg tadek ... 



pendekknyee syera an ..
hehhe nak uat cane :P


yess just smile okay ...
HAPPY ...

ahahhaa tu lah antre pic kami tadi ...
hehs seronok bukan bile dapat berkumpul nie ...
skli skle bukan slalu :P
ahahhaha that all for this entry ..
later syera update blog ag okayy ..
hikhikhikhik ..
thanks 4 reading ..
by (:















kawan ??

kawan ?
apa itu erti  kawan ?
kat dunie nie bermacam macam jenis kawan dah saya jupe ...
kawan ...
kawan yang hanya berada dengan kita ketika senang je ..
kawan kawan ..
tapi bagaimana pula dengan sahabat ?
mne sahabat ?
Ape itu sahabat ?

sahabat ialah orang  :- 
 =
 selalu berkongsi ilmu

 = selalu berada di sisi apabila diperlukan
 = susah senang sentiasa bersama
 = selalu menolong ketika sahabat
    di dalam kesusahan
 
= setia mendengar masalah sahabatnya
 =
selalu berkongsi minat yang sama


senang cerita sahabat nie ialah org yang sentiasa ada untuk kita ..
sahabat nie macam colour pensil ...
diorang lah salah satu orang yang akan mewarnai hidup kita ..
selain dr parents , family ....
tp nak jupe sahabat susah kan ...



kalau kawan ..
beribu dah jupe ...
okay story pasal kawan ...
firstly syasya nak mintak maaf la
kalau ape yg syasya nak cakap nie
 buat korang terase ...
maaf sangat sangat :(
syasya tahu ..
korang amek berat pasal syasya ...
syasya tahu korang sakit aty
rase sakit bile tgk syasya sakit kan ..
syasya tahu ...
korang risau pasal syasya ...
syasya tahu jugak ...
korang sayang syasya ...
n syasya tahu
korang tanak apa apa yg buruk jadi kat syasya ..
yes ...
syasya akui ..
syasya appreciate sgt sbb korang amek berat pasal syasya ..
senang cakap everything pasal syasya
korang tahu ..
tp korang kene paham ..
ade yg boleh syasya share n ade yg tidak ...
and bile syasya cakap
 jangan buat sesuatu tnpe pengetahuan syasya ..
korang tolonglahh paham n jangan lah buat ..
tp sayang ...
ade segelintir " KAWAN " syasya
tetap melakukan bnde tuh ...
syasya ckp JANGAN tp ade jugak yg buat ...
korang sedar tak ..
perbuatan korang tuh lg buat syasya sakit ....
ye mcm syasya ckp ...
syasya tahu korang nak amek berat ..
tp sbb care korang tuh ,...
buat syasya sakit ...
mintak maaf  lah cakap nie ...
tp syasya mintak satu nie jeh ..
lpas nie korang tak payah lah nak msok cmpor hal syasya lg ..
do your own business ok ...
sorry sebab cakap macam nie ...
syasya tanak korang susah dah ...
so plis !
jgn masuk campur dah ..
tp syasya tetap syg korang ..
sbb korang kawan syasya ..
butt ...
syasya cume harap korang phm keinginan syasya ..
tuh jehh ok ..
sorry ye kawan kawan   
second ...
specific to " KAWAN " ..
kalau  kau rase nie utk kau ..
baguslah ...
sbb syasya mmg nak cakap pasal kau ..
eh syasya nak buat statement kat sinie ok ..
syasya tak kesah lah dgn sape kau berdiri ..
syasya tak kesah dgn sape kau berkawan ..
tp kalau kau tak pndai nak tunaikan jnji kau ..
kau jgn berjanji ok ..
engat kerana mulut badan binasa ..
takpelah ..
lntaklah tuh urusan antre kau dgn ALLAH S.W.T ...
syasya malas nak cakap banyak ...
sbb bg syasya ..
kalau kau kawan yg baik ..
kau akan engat sendiri jnji kau ...
no wonder lah kalau org cakap kau itu ini ..
sorry lah...
syasya niee bukan kawan yg bagus pon ..
bukan kawan yg sempurna ...
tp atless kan ....
syasya tahu la tepati jnjy kan ...
takyalah engat syasya nie hadap sgt nak kawan
dgn org mcm kau ..
sebab klau kau tadek pon ..
syasya tak maty laa ....
im still alive ~ !
so lpas nie buat hal kau ..
tak payah carik syasya dah ..
sbb syasya tak hadap nak kawan dgn org mcm kau ...
ok ..
sorry to say lah syasya nie jenis tak kemaruk nak berkawan
lagi lagi org mcm tuh ..
sbb bnde semua dah jelas ..
tak perlu la nak cakap ape lagi ..
lagi satu ..
hidup nie jgn lah selalu bagi alasan ..
kalau nak menipu jgn lah tunjuk kau nie bodoh sgt ...
dah terang jelas kau menipu kan ..
esh dah lah malas nak cakap banyak ..
ape ape pon smge kau bhgie dunie akhirat ..
n buat kawan kawan syasya yg byk tolong syasya ..
syasya thanks sgt kat korang okay ..
i appreciate it (:
thanks ....
thanks sebab still sudi jd kawan syasya ..
                                                    syg korang ;) 

and i hope persahabatan kita selamanye ye kawan kawan ...
syasya tanak lost kawan kawan sbb bnde bnde ginie lah ...
harap korang paham ok (:    

ape motif .. ouch rindu (:

semalam satu paper dah selesai saya jawab ..
tp maseh belom berakhir lagi perjuangan saya untuk tamatkan SEMESTER 1 nie ..
*orang dah habes sem 1
kau baru nak habes haha *
eh kesah plak sayaa kan haha ..
yg pntingg niat kitaa nak blaja (:
okayy ..
just left 4 paper jehh lagy ...
sgt takott ...
tp nak taknak kne amek jugak an ^^
takpe saya akn buat sebaek n smmpu yg boleh ...
i know i can do it ..


after abes paper smlm im go straight to LRT PANDAN JAYA ..


then naek train go to LRT MASJID JAMEK ..


kat cituu saya tuka naek train go to KL SENTRAL ...


smpai jeh KL SENTRAL tga jalan jalan nak amek train go to SEREMBAN ...
tibe tibe saya tgk sweater sy hilang ..
hukhuk sdeyhh betoll boleh hilang ..
tp sy tak carik lah malas nak kuar balik smte nak cari ..
takot tertinggal train ..
tyme dah trun platform uh ...
tibe tibe saya ditegur oleh seorang kakak nie ..
firstly agak terkejut jugak sbb ditegur olaeh org yg tak knl ...
tp kakak tuh sgt peramah ..
then kitaorg borak borak smntre tggu train smpai  ..
sesampai jeh train sg gadut teros kami naek ...
dalam train tuh berborak lah kami smpai lah ke destinasi yg kami tuju ..
ouch lupe nak knlkan ..
person yg saya baru knl tuh name dye nurrul hananim ..
hahha so saya  just call her kak nurrul (:
eh hye kak nurrul ..
huhu kak nurrul nie dah kawen ..
sgt peramah kot ..
even perkenalan ini singkat tp saya ase hepy gak ..

seronok (:
im going to SEREMBAN alone smlm ..
haha ...
spnjang dok kL..
semuanyee sndry ..
blajar sndry ..
abah just ajar skli teross sy dah pndai ..
ewahh tp still bljar ag ..
byk bnde ag kne tahu >.<
hhuhu ...
eh i miss my daddy n mummy la ..
mama abah bile nak dtg nie ?
rinduu hikhik ..




nnti ary sabtuu jupe eh hehe ...
ma adik un demam same cam ma ..
sobs sobs sdeyh an ..
hee ..
ma take care tau ..
abah un take care gak ..
jupe adik nnti jgn lupe blnjee adik ag hehhe ..
okayy (:
that all for today by by :D
i love you mama n abah
from : adik :)



going back ! final coming around hehe :D

eyt hye hee huu wee ..
grrr ~ !
argh tadek motiff betull ..
wink wink ;)
okayy ..
saje jer nak tulis blog ..
sebab tak tahu lagi bile laa nak tulis blog an ..
ngee soo amek kesampatan nak tulis arinie ..
okay todayy saya nak balik kL dah ..
phew sedeyh pon ade ..
ttakot pon ade ..
berdebar pon ade ...
yelahh mau taknyee ...
blik kL bukan balik saje ..
balik nak berjuang kat medan perang ..
haha ayat tak boleh blah ~ !
i mean balik nie nak menjalani satu exam besar dlm hidup saya ..
its call ' FINAL EXAM ' ..





ngerii betoll laa ..
i will do my best for this final sbb final nielah yg akan menntukan
either saya layak gi SEMESTER 2 or not ..
hahaha ngerii betull laaa ..
nak nangess ase ..
macam jawab SPM plak ...
to all friends ...
WISH ME LUCK N PASS THIS EXAM 
WITH FLYING COLOURS 
okay ^^
thankss kawan kawan ..



okayy maken debar ..
hehs ..
insyaAllah i can do the best ..
pray for me ...
i can do my best !
caiyokk SYERA ...
u can do it ~ !
yeah saya boleh buad ^^



heee okayy final just comes around here  ...
dis Wednesday 02/11/2011 at 9.00 o' clock ..



saya akan berjuang untuk paper pertama ..
adehh !
takotnyee =='
debaran kian terase betull ...
HPE 1013 ..
yeah tuh code subject paper saya yg pertama ^^
PROFICENCY ENGLISH 1 ..
hhahaha first subject saya exam ..
grr i hope i can do it ^^



hahaha lagy maken debar an ..
aisehh ..
but nevermind ..
saya harap boleh buad yg terbaik jehh ..
score pointer 3.5 n above ..
that my target ...
insyaAllah bolehh dapat kalau berusaha kan ^^
okayy dahlahh maken cakap maken debar ..
hehe that all laa ...
lastly i want say ..
goodbye kUantan hello kL ..
huhu see you in 3 weeks more :)
ngee ..
i will miss all the people that know me ...
will miss my daddy n mummy ...
people who take care of me since I born ..
miss them a lot !
will miss my friends ....
people that helped me when im in trouble ..
thankss friends miss you ^^
will miss atuk 
 
person that had be loved me before ..
person that I love so much ..
that atuk ^^
will miss you a lot muncett ....
take care all okay ...
if ade jodoh kite jupe lagy okay :)
hee by by ...



















mengapa gadis menangis ?

hehs ..

i just want to share what I read ...
to me its possible ..
but i dont know how about you all ..
what u all thinking about it ?
its just fact or rekaan ?
no matter what is it ..
we are not same right ..
setiap manusia ade pandangan yg berbeze ^^
okay dont waste tyme ..
lets reads okay =)

  • Seorang gadis tidak akan menangis dengan mudah ..kecuali di depan orang yang dikasihi , dia mnjadi lemah !
  • Seorang gadis tidak akan menangis dengan mudah , ini kerana hanya ketika dia mencintai kau seorang ia meletakkan egonya !
  • Jika seorang gadis menangis kerana kau pegang tangannye dengan kuat kerana dia adalah orang yang akan bersama kau sepanjang hidup kau 
  • Dia menangis bukan kerana dia lemah , bukan kerana dia inginkan simpati atau belas kasihan tetapi dia menangis kerana dia tidak mungkin lagi menangis secara diam diam !
    kerana rasa sakit dan penderitaannya telah menjadi terlalu besar , sebuah beban yang harus disimpan di dalam hati !
  • Jika seorang gadis menangis hatinya kerana kau , dan semua hanya kerana kau , masa untuk lihat ke belakang dan sedar apa yang kau telah lakukan ..
   hanya kau yang akan tahu jawapannye itu 





nobody perfect 

syahera shushi -

settel , thanks dad ~ !

heys readers ...
saje nak bercerita..
erhh badan saya tersgt penat ..
knpe?
ntahlahh ..
mybe ANTIBODY tak kuat kot ..


that y badan lemah ..
lagipun always sick ryte ..


okayy go back to my title ..
yeah ~ !
finally siap ponn urusan saayaa tuh ..
settle pon ..
thanks to my daddy sebab amek cuti lg separoh ary ..
sebab nak accompany saya settle kan urusan tuh ..
thanks so much =)
before nak kuar td ..
abahh belikan sy makanan tengah hary ..
weee sukenyeee n abah ajak makan ..
saat nak trun tgge tuh ..
kple saya terase amat sakit ..
ALLAH S.W.T  jeh tahu kesakitan  yg sy rase in that tyme ..
tyme tga mkan tuh ..
sumpah saya rase tired sgt ..
tak larat nak makan ..
dgn selsema mlnde bgai ..
tekak sakit ...
dugaan ...
bile habess makan uh ...
saya nak bgn ...
tibe tibe badan saya
hampir rebah ke muka bumi nie ..
saya hmpir nak jatuh pengsan ...
lemahnyee saya tyme uh ..


alhamdulillah ..
saya sempat berpaut supaya tak jatuh ...
knpe lhh mcm nie sekarang ..
im not like usual ..
herm ..
tabah menghadapi dugaan ...
mungkin ALLAH S.W.T mahu mnguji lagi bukan ..
sebab tyme nie lahh kite berade dekat dgn NYA :)
takpe saya akan hadapinya selagi mampu ..
okay saya tersangat lege sebab urusan saya tuh dah settle ..
harap betulllahh semuanyee kan ..
amin ..
after settle semua ..
terus balik umah ..
sampai umah teruss angkat kain n lipat ...




taraaa cmtuh lahh lipat baju ...
hahaha aishh tadek motiff saya nie =='
nielahh akibat badan terlalu letihhh n lemah ...
malam nie nak g umah sepupu 
dekat SUNGAI LEMBING ..
ade ape ntah ..
okayy enough ..
makenn bertambahh penat saya ..
phewww ...
sabar jerlaaa ..
okayy lahh that all ...
yg pntingg lege dah settle urusann rasmi uh ..
harap semuanyee lancar =)
by by ...


writen by : cik syahera :)





terima kaseh abah ;)

today nak story about title yg saya sdg cakap uh :)
okay storyy dye beginning when yesterday saya un9 my fb ..
tga syok syok un9 sy pon perasan status kawan sy yg sorg nie ..
bace status dye sy naek heran ..
engat dye meroyan ..
rupe rupenyee sy yg tak tahu e latest news..
hahah bengong betoii :DD
so sy bukak n see the laest news ..
makk aihh !
terkejut denn bce ..
gilerr betull lahh ...
huh !
tyme bace uhh asse nak maki semua ade ..
hahaha ..
nak suruhh dtg macam dekat jehh rumah sy dgn tempat uh ..
sabar jerlahh an ..
ectly mule sy decide tanak g ..
yerlahh giler ape jauh kot ..
penat kot ...
dhlah malam td tidoee lewatt ..
tga syok syok tdoe ..
subuh td abah pnggil saya ..
ttbe dye cakap ...
' ADIK BANGUN G MNDY .. 
G SIAP JAP G EKOT ABAH G KL '
erkk =='
terkejot dgr abah cakap g2 ...
aisehh ..
pastu saya nie dgn muke buruk bgn capai towel then masok laa bilik aer pastuhh mndy ..
phewww ...
 aerr ' SEJUK ' gilerr !
herhh sabor jerlaa ...
then around pkol 8.30 pagi saya n abah gerak dari rumah ..
dalam kerete saya duduk diam jeh ..
sbb nntokk sgt malas nak ckp byk ..
haha ..
sumpahh nntok gilerr ..
tak smpii 15 min dok lam kete saya dah tdoe ..
mklumlahh terlalu MENGANTUK kan ..
soo abah drive jerlahh sorg sorg ..
wee sian abah tadek org teman ...
sorry ..
pastuh kat temerloh saya terjage sekejap ..
tuh pon sbb abah berenty nak solat sunat sat ..
huhu then lpas tuh kami teroskan perjalanan kami ..
saya pon ape lg ..
mnymbung semula mimpi saya ..
ectly agak tak slse sgt tdoe sbb saya ade maslah BACK PAIN ryte ..
soo agak ternggu tdoe bile mnde alah tuhh saket =='
bile abah nmpak saya gitu abah pon suruh saya trunkan sket seat saya tuh ..
biarkan saya tdoe dalam keadaan berbaring ..
wee sayang nye abah kat saya ..
thankss to him :))
smpai kL barulahh mate saya celik ..
hee tp tak bape puass tdoee sbb badan saya agak lemah ..
terase begitu penat ..
smpai kL saya settel kan semua urusan saya ..
dlm pkol 5 lbeyy urusan baru settle ..
sian kat abah sebab tggu saya pyye lame ..
dah lah dye puase ..
sian saya kat abah saya ..
sorry ye abah ..
mne adek tahu urusan tuh lame ..
hihih ...
selesai urusann terus gerak balik ...
tyme tuh tersangat penat ..
ALLAH S.W.T jeh tahuu penatnyee saya tyme uh ...
sumpah ..
like usuall ..
saya tertidoe lgi dlam kete ..
abah drive sorang sorang ag ....
tp tak bape lena saya tdoe ...
bab kejap kunk mesej masuk ..
then orang kol ..
so cmne nk tdoe lena ?
huhu soo sy tdoee gitu gitu jerlaa ..
last last tak jd tdoee and sy pon temankan abah ...
sian cgt saya tgk abah ..
ade satu mase uh abah drive slow sgt ..
then saya pon tanye ..
' abah knpee ? ngantok ke ? '
then abah cakap sakit belakang ..
penat drivee jao laa tuh abah an ..
sian abah ..
so saya pon tolong urut siket blkg abah smbil abah drive ..
kesian sgt tyme tu ..
saya nak tlg abah tp saya tak bole drive sbb lesen tadek lg ..
soo hnye mengurut abah jehh saya mmpu .. :(
tak lame masa berlalu ..
saya tgk jam sedar sedar dah kol 7 da..
yg terkejut tuh kol 7 dh smpai GAMBANG ..
giler ar abah bawak kete ..
laju betoll ..
just sejam setengah dr kL da smpi kuantan ..
mmg bagus laa kan ..naseblahh adek nie tadek saket jntung abah =='
takpelah bnde un dah lpass an ..
yg pnting kitaorg selamat smpai umah ..
fuhh mmg penat betull laa ..
sumpahh tired gilee ..


see besarnyee pengorbanan abah kat saya kan ..
abah snggup amek cuti sebab nak anta saya g kL ..
settelkan urusan tuh ...
YA ALLAH !
sumpah tak tahu nak cakap ape ..
abah mmg abah yg baek ..
abah ...
abah snggup korban ape ajeh untuk adik an ..
dr segi harta ..
kasih sayang ..
ya ALLAH ...
abah ...
adik tak tahu nak balas cane semua uh ..
tak trebalass rasenyee semua pengorbanan abah tuh kat adik ..
abah adik nak mintak maaf sbb kadang kadang adik tak pernah ekot ckp abah ..
tak pernah nak tunaikan keinginan abah ..
so sorry abah ...
adik tahu ...
abah nak bimbing adik ..
jd seorang anak yg berguna kan ..
jadi seorang wanita yg solehah kan ..
jd seorang manusia yg mmpunyai kehidupan berguna kan ..
adik tahu abah ...
adik tahu abah syg kat adik :'(
sebab tuhh abah buad semua nie kan untuk adik ...
tp ape adik balas ?
mungkin ade adik tak tunaikan permintaan abah ..
adik mintak maaf sgt kat abah ..
really sorry ..
abah ....
adik jnjy dengan diri adik ..
adik akan lakukan yg terbaik ye ..
adik akan cube tunaikan segala keinginan abah ..
im try my best papa ...
im try ...
abah .................
i want u to know ..
that u are the BEST FATHER that i ever had in dis world ..
n i want to tell you ..
that I LOVE YOU SO MUCH PAPA <3
im proud with you !
im proud you be my father !!
i love youu so much .....
- MOHD ROSLI BIN SUKARMIN -